עשר הטיפים המועילים ביותר שלי להתחלה טובה וקלה:
- הכירו את טבלת סדר היום המומלצת לתינוק, הרבה יותר קל להתנהל כשיש סדר ובהירות לגבי מה אמור לקרות מתי ואיך, ניתן לבקש ולקבל ממני את הטבלה בשליחת הודעה באינסטגרם שלי – shironalter@
- חשפו את התינוק לכל תנוחות הנשיאה: ערסול, נמר, אנכי וערסול קדמי. חשפו את התינוק לארבעת הצדדים שלו באופן שווה במהלך היממה: בטן, גב, שכיבה על צד ימין ועל צד שמאל.
- הגיבו לבכי התינוק מהר אבל לא מתוך סטרס, עדיף לקחת נשימה עמוקה לפני שמרימים אותו, לתינוקות סנסורים עדינים והם מרגישים אותנו מבחינה רגשית ואנרגטית לכן שדרו ביטחון.
- לפני שמאכלים, מרגיעים! אם ניתן לתינוק לאכול מתוך בכי אנחנו מכניסים אוכל למערכת מכווצת, ככל הנראה היניקה תהיה מהירה ולא מותאמת, האוכל יכנס למערכת מכווצת וזה ישפיע לרעה על מערכת העיכול.
- תאפשרו לו להתנסות בהירדמות עצמאית, כל תינוק נולד עם היכולת הזאת, אם נראה לכם שהוא זז יותר מידי זה מאוד הגיוני, גם אנחנו זזים ומתארגנים לקראת השינה שלנו, זה הכי טבעי בעולם שהוא יחפש את התנוחה שנח לו להירדם בה.
- עד שהוא מתיישב לבד אל תושיבו אותו, זה פוגע בהתפתחות התקינה.
- חשפו אותו לאור השמש, זה גם יעזור להורמון המלטונין (הורמון השינה המופרש סביב שעת השקיעה ובמהלך הלילה) להיכנס להיטמע במערכת מהר יותר וגם שגרת טיול יומי תסייע למצב המנטלי שלכם ההורים, משהו שחשוב לתחזק בתקופה הזאת.
- תעניקו מענה לצרכים מההתחלה- שלבו תהליכי מגע, תנועה, תקשורת וקשר עין. תינוק לומד כישורי חיים דרך תנועה ומגע!
- שלבו נשיאה במנשא בד לפחות חצי שעה ביום, יש לו יתרונות גדולים שהיריעה כאן קצרה מלהכיל.
- הזמינו מאבחנת התפתחותית ויועצת שינה שתדריך ותלווה אתכם בחודשים הראשונים, זה הופך את החוויה לבטוחה יותר ממקום של ידע ותרגול משותף, אני אשמח להיות האחת שלכם.